top of page

Špenátová polévka II.


Špenátová polévka II. recept
Špenátová polévka II.

(Pro 4 osoby).


 

Ingredience


200 g mladého čerstvého špenátu

lžíce nasucho opražené mouky

lžíce másla

asi 1/2 I zeleninového vývaru

1/2 šálku mléka

sůl

špetka květu

zatvrdlá žemle

lžička másla


 

Příprava


Přistavíme nastrouhanou kořenovou zeleninu na vývar s kouskem cibule. Přebraný, opraný špenát uvaříme v osolené vodě a jemné usekáme nebo prolisujeme. Rozehřejeme máslo, přidáme mouku a smícháme na světlou jíšku. Po částech ji zalijeme zeleninovým odvarem a mlékem. Povaříme ji 10 -14 minut, pak přidáme špenát a necháme přejít varem. Přisolíme a okořeníme. Jako vložku podáme na nudličky nakrájenou, nasucho opraženou žemli, promíchanou s kouskem másla. Nemáme-li čerstvý špenát, můžeme použít 1/2 balíčku zmrazeného špenátového protlaku.



 

Příloha


Houska, chléb.


 

Recepty Chodsko

Klasická receptura


Chodské recepty

Snadné


Tradiční chodská jídla

Povaříme ji 10 -14 minut



 

Špenátová polévka II. recept
Špenátová polévka II.

0 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page