Šumavská bramboračka

Aktualizováno: 18. 2.



Úplně nejlepší polévka do studených zimních dnů. Horká, sytá a strašně dobrá.


1 střední cibule 1 lžíce sádla 2 lžíce hladké mouky 1 střední mrkev váhově obdobný kousek celeru 1 petržel 4 střední brambory 2 hrsti čerstvých nahrubo nakrájených nebo hrst sušených den předem do mléka či vody namočených hub sůl mletý černý pepř kmín majoránka česnek Na lžící sádla zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a zasmažíme tmavší jíšku. Tu rozředíme studenou vodou popřípadě vývarem), přidáme na kostičky nakrájenou oloupanou kořenovou zeleninu, brambory, houby, sůl, kmín a vše doměkka povaříme. Na závěr ochutíme utřený česnekem a majoránkou. Na talíři zdobíme čerstvou petrželkou.

4 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše