top of page

Toč


Toč recept
Toč

Stává se to. Přeženete množství vařených brambor nebo dokonce bramborové kaše. Nezoufejte! Je to dobrá příležitost připravit rychle další a vynikající chodské jídlo které budete jíst přímo z pekáče!

 

Ingredience


1 I mléka

6 velkých brambor

1 kg hrubé mouky

2 vejce

50g kvasnic

česnek

sůl


 

Příprava


Brambory osolíme a nastrouháme. Před upotřebením je dáme do čisté utěrky nebo plátěného sáčku a dobře vymačkáme. Z mléka, kvasnic a trochy mouky uděláme kvásek. Ke kynutému kvásku přidáme nastrouhané brambory, mouku, přidáme mléko a vajíčka. Dochutíme česnekem utřeným se solí. Lijeme na sádlem vymazaný litinový pekáč. Necháme 1/2 hod. kynout. Dáme do velmi málo vyhřáté trouby, kterou během pečení silně vyhřejeme. Pečeme asi tři čtvrtě hodiny, až se tvoří zlatá kůrčička. Při pečení se může dát na povrch těsta kousek sádla.


 

Příloha


Samostatné jídlo


 

Recepty Chodsko

Původní receptura


Chodské recepty

Snadné


Tradiční chodská jídla

Pečeme při 180 stupních 45 minut až se vytvoří zlatá kůrčička.

29 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page