Stává se to. Přeženete množství vařených brambor nebo dokonce bramborové kaše. Nezoufejte! Je to dobrá příležitost připravit rychle další a vynikající chodské jídlo které budete jíst přímo z pekáče!
Ingredience
1 I mléka
6 velkých brambor
1 kg hrubé mouky
2 vejce
50g kvasnic
česnek
sůl
Příprava
Brambory osolíme a nastrouháme. Před upotřebením je dáme do čisté utěrky nebo plátěného sáčku a dobře vymačkáme. Z mléka, kvasnic a trochy mouky uděláme kvásek. Ke kynutému kvásku přidáme nastrouhané brambory, mouku, přidáme mléko a vajíčka. Dochutíme česnekem utřeným se solí. Lijeme na sádlem vymazaný litinový pekáč. Necháme 1/2 hod. kynout. Dáme do velmi málo vyhřáté trouby, kterou během pečení silně vyhřejeme. Pečeme asi tři čtvrtě hodiny, až se tvoří zlatá kůrčička. Při pečení se může dát na povrch těsta kousek sádla.
Příloha
Samostatné jídlo
Původní receptura
Snadné
Pečeme při 180 stupních 45 minut až se vytvoří zlatá kůrčička.
Comments