Bůček na zázvoru a česneku
- Region Chodsko

- 14. 1. 2024
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: 8. 6. 2024

Chutná a rychlá úprava z lidové kuchyně.
Ingredience
1 kg vepřového bůčku bez kostí
3 dl světlého piva
1 česnek
zázvor
pepř
sůl
Příprava
Vepřový bůček nakrájíme na 1 cm silné plátky, potřeme utřeným česnekem, okořeníme zázvorem, solí a pepřem. Plátky narovnáme do pekáče a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení podléváme pivem, plátky masa obracíme. Správně upečený bůček musí být lehce křupavý a šťavnatý.
Příloha
Podáváme s vařenými brambory nebo s chlebem a hořčicí.

Klasická receptura

Snadné

Plátky narovnáme do pekáče a pečeme ve vyhřáté troubě



Komentáře