Chutná skvěle!
Ingredience
1 bažant
4 mandarinky
50 g másla
1 cibule
50 ml brandy
100 ml smetany
pepř
4 hřebíčky
Příprava
Z omytých mandarinek ostrouháme kůru a spolu s roztlučeným hřebíčkem, trochou soli a malým kouskem másla dobře promícháme. Směsí potřeme bažanta uvnitř i na povrchu opečeme jej po všech stranách na másle. Přidáme drobně nakrájené cibule, sůl, pepř, mandarinkovou šťávu (ze tří mandarinek, jednu si necháme na ozdobu) a za občasného podlévání dusíme doměkka. Upečeného bažanta vyjmeme, do šťávy nalijeme brandy, které předtím ohřejeme a zapálíme. Přilijeme smetanu, přidáme mandarinku rozdělenou na dílky a vše povaříme. Bažanta naporcujeme a na talíři přelijeme omáčkou.
Příloha
Červené zelí, houskový knedlík.
Původní receptura
Zvěřina musí projít povinnou veterinární kontrolou a také mít doklad původu
Přelít šťávou
Comments