top of page

Bažant se zelím


Bažant se zelím recept
Bažant se zelím

Staročeská chuť!


 

Ingredience


1 bažant

10 dkg slaniny

10 dkg másla nebo husího sádla

30 dkg hlávkového zelí

sůl


 

Příprava


Dobře očištěného, vykuchaného bažanta obložíme na prsíčkách na plátky pokrájenun slaninou, zabalíme do papíru potřeného máslem, obvážeme nitěmi a pečeme na másle nebo na dobrém (nejlépe husím) sádle se slaninou nakrájenou na kostičky. Před podáváním pečeného bažanta vyložíme mísu zelím. které jsme předem udusili na sádle nebo slanině. Dušené zelí dáme na mísu a na něj narovnáme porce z bažanta.


 

Příloha


Brambor nebo knedlík


 

Myslivecké recepty

Původní receptura



Zvěřina recepty

Zvěřina musí projít povinnou veterinární kontrolou a také mít doklad původu



Recepty Český les

Zabalit do papíru potřeného máslem

19 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page