top of page

Bayerischer Schweinebraten - Bavorská vepřová pečeně


Bayerischer Schweinebraten - Bavorská vepřová pečeně recept
Bayerischer Schweinebraten - Bavorská vepřová pečeně


Pro 4 osoby.


 

Ingredience


1,2 kg vepřové pečeně

sůl

mletý pepř

2 stroužky česneku

1 lžíce majoránky

1 lžička kmínu

1 lžíce strouhané citronové kůry

2-3 lžíce přepuštěného másla

2 cibule

2-3 mrkve

1 kus celeru

1 malý pórek

2 stroužky česneku

po 1 snítce rozmarýnu a tymiánu

500 ml zeleninového nebo masového vývaru

petržel na ozdobu


 
Recepty Bavorsko









Příprava


  1. Vepřovou pečeni omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a dobře osolíme a opepříme.

  2. Stroužky česneku oloupeme a nasekáme. Přidáme majoránku, kmín a citronovou kůru a hřbetem nože je jemně nastrouháme.

  3. Vepřovou pečeni potřete směsí koření. V pekáči rozehřejte přepuštěné máslo a maso s ním po celém povrchu potřeme. Předehřejte troubu na 180-200 °C a pečte 60-70 minut.

  4. Očistěte a omyjte cibuli, mrkev, celer a pórek a nakrájejte je na kousky. Oloupejte stroužky česneku a nakrájejte na jemné kostičky. Bylinky roztřiďte, omyjte a nasekejte nadrobno.

  5. Zeleninu a bylinky přidejte k vepřové pečeni v polovině doby pečení. Během pečení podlévejte zeleninovým nebo masovým vývarem. Podlévejte často.

  6. Na konci doby pečení vyjměte vepřovou pečeni a nakrájejte ji na plátky.

  7. Omáčku propasírujte přes síto, podle chuti osolte a opepřete, přidejte k vepřové pečeni.

  8. Ozdobte snítkami petrželky nebo brusinkovým kompotem a ihned podávejte


 

Příloha


Brambory nebo houskovým knedlík.


 

Bavorské recepty

Původní receptura


Recepty Bavorsko

Středně náročné



Recepty z Bavorska

Pečeme v troubě vyhřáté na 180-200 °C po dobu 60 -70 minut



 

10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios


bottom of page