top of page

Bramborová polévka I. (Mrákov)

Aktualizováno: 8. 6. 2024


Bramborová polévka Chodsko recept
Bramborová polévka

Tůto je luxusní bramborová polévka. Na zasycení je jako dělaná. Když polévka, tak bramborová. Málokteré rodině na Domažlicku chybí v repertoáru polévek základní pětka. Každá ji vaří trochu jinak, ale vždycky to je ta „naše nejlepší“.

 

Ingredience



2 I vody

30 dkg syrových brambor

Kořenová zelenina

2 dkg sušených hub

majoránka

sůl

jíška z hladké mouky na troše sádla

kmín

pepř

česnek


 

Příprava


Oprané oloupané a nakrájené brambory dáme vařit do osolené vody. K nim přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, přidáme koření, utřený česnek a sušené nebo čerstvé houby. Když se zelenina a brambory uvaří, přidá se jíška na zahuštění.


 

Příloha


Chleba


 

Recepty Chodsko

Původní receptura



Chodské recepty

Snadné



Tradiční chodská jídla

Po uvaření brambor a zeleniny přidat jíšku

Comentarios


bottom of page