Tůto je luxusní bramborová polévka. Na zasycení je jako dělaná. Když polévka, tak bramborová. Málokteré rodině na Domažlicku chybí v repertoáru polévek základní pětka. Každá ji vaří trochu jinak, ale vždycky to je ta „naše nejlepší“.
Ingredience
2 I vody
30 dkg syrových brambor
Kořenová zelenina
2 dkg sušených hub
majoránka
sůl
jíška z hladké mouky na troše sádla
kmín
pepř
česnek
Příprava
Oprané oloupané a nakrájené brambory dáme vařit do osolené vody. K nim přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, přidáme koření, utřený česnek a sušené nebo čerstvé houby. Když se zelenina a brambory uvaří, přidá se jíška na zahuštění.
Příloha
Chleba
Původní receptura
Snadné
Po uvaření brambor a zeleniny přidat jíšku
Commenti