top of page

Chatařská fazolová


Chatařská fazolová recept
Chatařská fazolová

(Pro 6 osob).


 

Ingredience


3 I vody

100 g slaniny

1 pár slovácké klobásy

250 g bílých nebo barevných fazolí

2 velké brambory (200 g)

mrkev

1 celá petržel

1 velké rajče

1 velká cibule

1 pórek

1/2 lžičky soli

1/2 lžičky pepře

po 1/2 lžíce papriky a bazalky

bobkový list


 

Příprava


Fazole přebereme, opereme a den předem namočíme do vody. Druhý den je v téže vodě uvaříme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky; petrželovou nať posekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky a klobásu na tenká kolečka. Na pánvi pak rozškvaříme slaninu a postupně na ni přidáváme cibuli, mrkev, kořen petržele a klobásu. Vše krátce osmahneme a vlijeme do hrnce k poloměkkým fazolím. Ještě přidáme rajče, pórek, brambory, koření a necháme povařit doměkka. Před koncem varu polévku osolíme, dochutíme petrželovou natí a horkou ihned podáváme.



 

Příloha


Chléb


 

Recepty Chodsko

Klasická receptura


Chodské recepty

Snadné


Tradiční chodská jídla

Necháme povařit doměkka



 

Chatařská fazolová recept
Chatařská fazolová

1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Kommentare


bottom of page