(Pro 6 osob).
Ingredience
3 I vody
100 g slaniny
1 pár slovácké klobásy
250 g bílých nebo barevných fazolí
2 velké brambory (200 g)
mrkev
1 celá petržel
1 velké rajče
1 velká cibule
1 pórek
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky pepře
po 1/2 lžíce papriky a bazalky
bobkový list
Příprava
Fazole přebereme, opereme a den předem namočíme do vody. Druhý den je v téže vodě uvaříme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky; petrželovou nať posekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky a klobásu na tenká kolečka. Na pánvi pak rozškvaříme slaninu a postupně na ni přidáváme cibuli, mrkev, kořen petržele a klobásu. Vše krátce osmahneme a vlijeme do hrnce k poloměkkým fazolím. Ještě přidáme rajče, pórek, brambory, koření a necháme povařit doměkka. Před koncem varu polévku osolíme, dochutíme petrželovou natí a horkou ihned podáváme.
Příloha
Chléb
Klasická receptura
Snadné
Necháme povařit doměkka
Comments