![Divoká kachna na jalovci recept](https://static.wixstatic.com/media/7c4663_c02d0a84b5fa4bb29dd08e0f03044b73~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_653,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/7c4663_c02d0a84b5fa4bb29dd08e0f03044b73~mv2.jpg)
Pernatá zvěřina.
Ingredience
1 divoká kachna
100 g slaniny
50 g másla
1 sklenka suchého bílého vina
citronová šťáva
1 lžička rozdrcených jalovčinek
1 lžička škrobové moučky
sůl
Příprava
Kachnu očistíme, omyjeme, zevnitř i zvenčí osolíme, obalíme v drceném jalovci a necháme chvíli v chladu odpočinout. Pak ji obložíme plátky slaniny, uvážeme niti, dáme do pekáče s rozpáleným máslem, zalijeme vínem a citronovou šťávou, vloží nic do rozehřáté trouby a pečeme doměkka. Během pečeni ji podléváme vodou a vypečenou šťávou. Když je měkká, odstraníme nitě a slaninu, rozdělíme ji na porce. Do výpeku přidáme lžičku škrobové moučky rozmíchané ve studené vodě a povaříme do zhoustnutí.
Příloha
Knedlík
![Myslivecké recepty](https://static.wixstatic.com/media/7c4663_0006bd0e2868431c932ba13ee5ec83f2~mv2.jpg/v1/fill/w_197,h_196,al_c,q_80,enc_auto/7c4663_0006bd0e2868431c932ba13ee5ec83f2~mv2.jpg)
Původní receptura
![Zvěřina recepty](https://static.wixstatic.com/media/7c4663_e0a8bbbff3ce475fa06db38ae665c9b3~mv2.jpg/v1/fill/w_197,h_196,al_c,q_80,enc_auto/7c4663_e0a8bbbff3ce475fa06db38ae665c9b3~mv2.jpg)
Zvěřina musí projít povinnou veterinární kontrolou a také mít doklad původu
![Recepty Český les](https://static.wixstatic.com/media/7c4663_34819c3e63504cb78fa54a78765a452e~mv2.jpg/v1/fill/w_197,h_196,al_c,q_80,enc_auto/7c4663_34819c3e63504cb78fa54a78765a452e~mv2.jpg)
Během pečení podléváme vodou a vypečenou šťávou
Comentarios