top of page

Divoká kachna na jalovci


Divoká kachna na jalovci recept
Divoká kachna na jalovci

Pernatá zvěřina.


 

Ingredience


1 divoká kachna

100 g slaniny

50 g másla

1 sklenka suchého bílého vina

citronová šťáva

1 lžička rozdrcených jalovčinek

1 lžička škrobové moučky

sůl

 

Příprava


Kachnu očistíme, omyjeme, zevnitř i zvenčí osolíme, obalíme v drceném jalovci a necháme chvíli v chladu odpočinout. Pak ji obložíme plátky slaniny, uvážeme niti, dáme do pekáče s rozpáleným máslem, zalijeme vínem a citronovou šťávou, vloží nic do rozehřáté trouby a pečeme doměkka. Během pečeni ji podléváme vodou a vypečenou šťávou. Když je měkká, odstraníme nitě a slaninu, rozdělíme ji na porce. Do výpeku přidáme lžičku škrobové moučky rozmíchané ve studené vodě a povaříme do zhoustnutí.


 

Příloha


Knedlík


 

Myslivecké recepty

Původní receptura


Zvěřina recepty

Zvěřina musí projít povinnou veterinární kontrolou a také mít doklad původu


Recepty Český les

Během pečení podléváme vodou a vypečenou šťávou

4 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Opmerkingen


bottom of page