Vynikající chuť!
Ingredience
1 kachna
150 g másla
300 g jablek
1 mrkev
1 petržel
1/4 celeru
2 lžace brusinkového džemu
1 lžíce hladké mouky
100 g cukru
sůl
1 lžička koření na zvěřinu
100 g cibule
200 ml červeného vina
Příprava
Kachnu omyjeme, osolíme a naplníme rozčtvrcenými jablky bez jádřinců. V pekáči rozpálíme máslo a osmahneme na něm na plátky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Přidáme zvěřinové koření, podlijeme vínem, vložíme kachnu a za občasného polévání šťávou dočervena upečeme. Hotovou kachnu vyjmeme, do šťávy přidáme mouku, kterou osmažíme, zředíme vodou a povaříme. Na konec přidáme brusinkový džem.
Příloha
Houskový knedlík
Původní receptura
Zvěřina musí projít povinnou veterinární kontrolou a také mít doklad původu
Občasné polévání
Comentarios