top of page

Domažlický vrabec


Domažlický vrabec recept
Domažlický vrabec

Chodsko.


 

Ingredience



350 g předního hovězího masa

350 g vepřového boku

2 vejce

2 žemle

500 ml mléka

sůl

pepř

75 g tvrdého sýra

75 g vařeného uzeného masa


Na obalení


60 g hladké mouky

200 g oleje


 

Příprava


Semleté hovězí a vepřové maso dobře promícháme s vejci, v mléce namočenými žemlemi, solí a pepřem. Z hmoty utvoříme placičky, do jejichž středu navršíme kopičku na kostičky nakrájeného sýra a uzeného masa. Placičky uzavřeme a utvoříme koule, které obalíme v trojobalu a usmažíme v užší nádobě na horkém oleji. Na talíři vrabce rozkrojíme na dvě poloviny.


 

Příloha


Jako přílohu doporučujeme vařené brambory nebo domácí bramborový salát.


 

Recepty Chodsko

Původní receptura


Chodské recepty

Snadné


Tradiční chodská jídla

Smažíme v horkém oleji

20 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios