Chodsko.
Ingredience
350 g předního hovězího masa
350 g vepřového boku
2 vejce
2 žemle
500 ml mléka
sůl
pepř
75 g tvrdého sýra
75 g vařeného uzeného masa
Na obalení
60 g hladké mouky
200 g oleje
Příprava
Semleté hovězí a vepřové maso dobře promícháme s vejci, v mléce namočenými žemlemi, solí a pepřem. Z hmoty utvoříme placičky, do jejichž středu navršíme kopičku na kostičky nakrájeného sýra a uzeného masa. Placičky uzavřeme a utvoříme koule, které obalíme v trojobalu a usmažíme v užší nádobě na horkém oleji. Na talíři vrabce rozkrojíme na dvě poloviny.
Příloha
Jako přílohu doporučujeme vařené brambory nebo domácí bramborový salát.
Původní receptura
Snadné
Smažíme v horkém oleji
コメント