Pro 4 osoby.
Zaslechli jste už slovo Flammkuchen? Pokud máte rádi domácí pizzu, tak tenhle recept z Bavorska je přímo pro vás!
Ingredience
300 g dmBio mandlové mouky
1/2 lžičky soli
100 ml vlažné vody
3 lžičky dmBio extra panenského olivového oleje
120 g dmBio Pesto Rosso
3 červené cibule
200 g žampionů
8 lžic dmBio bílého mandlového másla
5 lžiček dmBio veganské těstovinové polevy
lístky bazalky na ozdobu
Příprava
V míse smíchejte mandlovou mouku a mletou mouku. Přidejte vodu a olivový olej a krátce promíchejte. Poté ručně prohněťte, abyste vytvořili hladké těsto.
Předehřejte troubu na 200 °C horní a dolní ohřev. Těsto rozdělte na čtyři části a jednotlivé části těsta rozválejte na pomoučené pracovní ploše na tenký plát. Potřete je pestem rosso. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Pokryjte jimi těsto Flammkuchen.
Flammkuchen pokapejte mandlovým máslem a vše posypte veganskou těstovinovou polevou.
Poté pečte v troubě na prostřední polici asi devět minut. Listy bazalky nakrájejte na proužky a posypte jimi povrch.
Příloha
Víno
Původní receptura
Snadné
Předehřejte troubu na 200 °C horní a dolní ohřev.
Flammkuchen je něco mezi bílou smetanovou pizzou a křupavými krekry a nebudete na něj potřebovat žádné droždí. Představte si ho jako tenoučké, křupavé těsto, upečené v té nejžhavější troubě, obdařené tenkou vrstvou smetany a ochucené cibulí a slaninou. Může být tahle představa lákavější? Může, pokud k ní ještě přidáte sklenku dobrého vína. V místě svého vzniku se Flammkuchen tradičně pekl společně s chlebem, tedy ve velmi vyhřáté peci, která se roztápěla dřevem. Flammkuchen by se totiž dalo přeložit jako koláč ožehnutý plameny. Z podstaty věci se na něj používalo pšeničné nebo žitno-pšeničné chlebové těsto bez droždí, nanejvýš tak nakypřené chlebovým kváskem. Pokud se tenhle Flammkuchen upekl dokřupava a do ožehnutých okrajů dost rychle, čili než bys řekl švec v němčině, usoudilo se podle toho, že pec už je dost vyhřátá, aby do ní mohl chleba. Droždí se místy začalo přidávat, až když se Flammkuchen přestěhoval do elektrických spotřebičů, které už tak vysokých teplot nejsou schopny. Nebo jsou, ale nedovolí vám to s ohledem na vaši bezpečnost.
Comments