top of page

Flammkuchen - Cibulový koláč s houbami


Flammkuchen - Cibulový koláč s houbami recept
Flammkuchen - Cibulový koláč s houbami

Pro 4 osoby.


Zaslechli jste už slovo Flammkuchen? Pokud máte rádi domácí pizzu, tak tenhle recept z Bavorska je přímo pro vás!


 

Ingredience


300 g dmBio mandlové mouky

1/2 lžičky soli

100 ml vlažné vody

3 lžičky dmBio extra panenského olivového oleje

120 g dmBio Pesto Rosso

3 červené cibule

200 g žampionů

8 lžic dmBio bílého mandlového másla

5 lžiček dmBio veganské těstovinové polevy

lístky bazalky na ozdobu


 

Kvalita z Bavorska






Příprava


  1. V míse smíchejte mandlovou mouku a mletou mouku. Přidejte vodu a olivový olej a krátce promíchejte. Poté ručně prohněťte, abyste vytvořili hladké těsto.

  2. Předehřejte troubu na 200 °C horní a dolní ohřev. Těsto rozdělte na čtyři části a jednotlivé části těsta rozválejte na pomoučené pracovní ploše na tenký plát. Potřete je pestem rosso. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Pokryjte jimi těsto Flammkuchen.

  3. Flammkuchen pokapejte mandlovým máslem a vše posypte veganskou těstovinovou polevou.

  4. Poté pečte v troubě na prostřední polici asi devět minut. Listy bazalky nakrájejte na proužky a posypte jimi povrch.


 

Příloha


Víno


 

Bavorské recepty

Původní receptura



Recepty Bavorsko

Snadné



Recepty z Bavorska

Předehřejte troubu na 200 °C horní a dolní ohřev.



 

Flammkuchen je něco mezi bílou smetanovou pizzou a křupavými krekry a nebudete na něj potřebovat žádné droždí. Představte si ho jako tenoučké, křupavé těsto, upečené v té nejžhavější troubě, obdařené tenkou vrstvou smetany a ochucené cibulí a slaninou. Může být tahle představa lákavější? Může, pokud k ní ještě přidáte sklenku dobrého vína. V místě svého vzniku se Flammkuchen tradičně pekl společně s chlebem, tedy ve velmi vyhřáté peci, která se roztápěla dřevem. Flammkuchen by se totiž dalo přeložit jako koláč ožehnutý plameny. Z podstaty věci se na něj používalo pšeničné nebo žitno-pšeničné chlebové těsto bez droždí, nanejvýš tak nakypřené chlebovým kváskem. Pokud se tenhle Flammkuchen upekl dokřupava a do ožehnutých okrajů dost rychle, čili než bys řekl švec v němčině, usoudilo se podle toho, že pec už je dost vyhřátá, aby do ní mohl chleba. Droždí se místy začalo přidávat, až když se Flammkuchen přestěhoval do elektrických spotřebičů, které už tak vysokých teplot nejsou schopny. Nebo jsou, ale nedovolí vám to s ohledem na vaši bezpečnost.


 


8 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page