top of page

Francouzská zvěřinová paštika


Francouzská zvěřinová paštika recept
Francouzská zvěřinová paštika

Když si šlechta natírala chlebíčky.


 

Ingredience



700 g zvěřiny

300 g hater

100 g brusinkového kompotu

sůl

8 kuliček černého pepře

8 kuliček nového koření

5 bobkových listů

1/2 lžičky čerstvého zázvoru


 

Příprava


Maso a játra omyjeme a společně umeleme na masovém strojku. Nové koření, černý pepř a jalovec umeleme, přidáme strouhaný zázvor, sůl a vše smícháme s masem a játry. Přidáme brusinkový kompot i se šťávou a vše dobře promícháme. Směsí napiníme zavařovací sklenice. Nahoru do každé sklenice dáme 1 bobkový list a 3 kuličky nového koření. Sklenice dáme na pekáč s vodou a v troubě vyhřáté na 120 °C pečeme ve vodní lázni asi dvě a půl hodiny. Potom ještě horké zavíčkujeme.


 

Příloha


Čerství chléb


 

Zámecké recepty

Původní receptura


Recepty ze zámku

Snadné


Recepty šlechta

Pečeme ve vodní lázni asi dvě a půl hodiny



 

 Francouzská zvěřinová paštika recept
Francouzská zvěřinová paštika

4 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page