Tachovsko. Původ rumunští Slováci (původ rumunští Slováci).
Ingredience
30 dkg libového bůčku (i jiného prorostlého vepřového masa)
30 dkg malých cibulí
30 dkg fazolových semen
30 dkg čerstvých hub
6 stroužků česneku
1 dl oleje
2 dl vína (bílé fazole – červené víno a opačně)
2 kávové lžičky červené papriky
½ kávové lžičky pálivé papriky
2 kuličky nového koření
1 bobkový list
sůl
Příprava
Fazole přes noc namočíme. Maso a houby nakrájíme na malé kostky, cibuli na čtvrtky. Maso, houby a cibuli osmahneme na oleji, přidáme papriku, promícháme a vlijeme namočené fazole i s vodou, ve které se máčely, přidáme koření a pomalu dusíme asi jednu hodinu. Podléváme vínem. Před dokončením vložíme česnek utřený se solí a promícháme.
Příloha
Podáváme s chlebem.
Původní receptura
Snadné
Pomalu dusíme asi jednu hodinu
コメント