top of page

Hefeschnecken mit Rosinen – Šneci s rozinkami


Hefeschnecken mit Rosinen – Šneci s rozinkami recept
Hefeschnecken mit Rosinen – Šneci s rozinkami


Ingredience na 8-10 kusů


 

Ingredience


Pro kynuté těsto:

250 g mouky

20 g čerstvého droždí

cca 75 ml teplého mléka

50 g cukru

1 vejce

50 g měkkého másla

1 balíček vanilkového cukru.


Příprava:

Kvásek se nechá vzejít v chladničce a vykynout:


Potřebujeme:

rozpuštěné máslo na potírání

50 g namočených rozinek sultánek

1 špetku skořice

Pečicí papír na plech

cukrovou poleva na potírání


 
Recepty Bavorsko









Příprava


  1. Do mísy nasypeme prosátou mouku a uprostřed uděláme důlek. Rozdrobené droždí smícháme s trochou teplého mléka a 1 lžičkou cukru, nalijeme do důlku, přikryjeme a necháme na teplém místě 10 minut kynout.

  2. Přidáme zbytek teplého mléka, cukr, vejce, měkké máslo a vanilkový cukr. Pomocí háku kuchyňského robotu uhněťte suroviny v hladké těsto. Těsto přikryjeme a necháme na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

  3. Těsto znovu dobře prohněteme na pomoučené pracovní ploše, rozválíme na obdélník silný asi 1/2 cm a potřeme rozpuštěným máslem.

  4. Namočené sultánky smícháme se skořicí a rozetřeme na těsto. Těsto srolujeme a nakrájíme na plátky silné asi 2 cm.

  5. Kynuté rohlíčky položíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme vykynout. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 C po dobu 20 minut, vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Kynuté rohlíčky potřete sultánkami polevou připravenou podle návodu na obalu, nechte oschnout a uložte do chladničky, dokud nebudou připravené ke konzumaci.


 

Příloha


Káva nebo čaj.


 

Bavorské recepty

Původní receptura



Recepty Bavorsko

Středně náročné



Recepty z Bavorska

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 20 minut



 

Hefeschnecken mit Rosinen – Šneci s rozinkami recept
Hefeschnecken mit Rosinen – Šneci s rozinkami



10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page