Ingredience na 8-10 kusů
Ingredience
Pro kynuté těsto:
250 g mouky
20 g čerstvého droždí
cca 75 ml teplého mléka
50 g cukru
1 vejce
50 g měkkého másla
1 balíček vanilkového cukru.
Příprava:
Kvásek se nechá vzejít v chladničce a vykynout:
Potřebujeme:
rozpuštěné máslo na potírání
50 g namočených rozinek sultánek
1 špetku skořice
Pečicí papír na plech
cukrovou poleva na potírání
Příprava
Do mísy nasypeme prosátou mouku a uprostřed uděláme důlek. Rozdrobené droždí smícháme s trochou teplého mléka a 1 lžičkou cukru, nalijeme do důlku, přikryjeme a necháme na teplém místě 10 minut kynout.
Přidáme zbytek teplého mléka, cukr, vejce, měkké máslo a vanilkový cukr. Pomocí háku kuchyňského robotu uhněťte suroviny v hladké těsto. Těsto přikryjeme a necháme na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Těsto znovu dobře prohněteme na pomoučené pracovní ploše, rozválíme na obdélník silný asi 1/2 cm a potřeme rozpuštěným máslem.
Namočené sultánky smícháme se skořicí a rozetřeme na těsto. Těsto srolujeme a nakrájíme na plátky silné asi 2 cm.
Kynuté rohlíčky položíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme vykynout. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 C po dobu 20 minut, vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Kynuté rohlíčky potřete sultánkami polevou připravenou podle návodu na obalu, nechte oschnout a uložte do chladničky, dokud nebudou připravené ke konzumaci.
Příloha
Káva nebo čaj.
Původní receptura
Středně náročné
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 20 minut
Comments