top of page

Houbová omáčka



„Doma jiz co máš, hu lidí co tě dají." Bez ní léto není létem. Aspoň jednou musí stát na stole, nasáklá vůní hub Českého lesa. A k ní knedlík, třeba kynutý, nebo slaný lívanec.

 

Ingredience



20 dkg sušených nebo čerstvých hub


1/2 l kyselé smetany


3 lžíce hladké mouky


celý pepř


bobkový list


nové koření


ocet


 

Příprava


Houby nakrájet (sušené vcelku), zalít vodou, osolit, přidat koření a vše vařit do měkka. Do kyselé smetany přidat mouku a kvásek nalít do omáčky. Krátce povařit a podle chuti okyselit.


 

Příloha


Slané kynuté knedlíky nebo slané lívance.


 


Původní receptura



Snadné



Krátce povařit

7 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Toč

Báč

bottom of page