top of page

Houbová omáčka


Houbová omáčka recept
Houbová omáčka

„Doma jiz co máš, hu lidí co tě dají." Bez ní léto není létem. Aspoň jednou musí stát na stole, nasáklá vůní hub Českého lesa. A k ní knedlík, třeba kynutý, nebo slaný lívanec.

 

Ingredience



20 dkg sušených nebo čerstvých hub


1/2 l kyselé smetany


3 lžíce hladké mouky


celý pepř


bobkový list


nové koření


ocet


 

Příprava


Houby nakrájet (sušené vcelku), zalít vodou, osolit, přidat koření a vše vařit do měkka. Do kyselé smetany přidat mouku a kvásek nalít do omáčky. Krátce povařit a podle chuti okyselit.


 

Příloha


Slané kynuté knedlíky nebo slané lívance.


 

Recepty Chodsko

Původní receptura


Chodské recepty

Snadné


Tradiční chodská jídla

Krátce povařit

13 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

コメント


bottom of page