Houbovec s brambory (Loučim)

Aktualizováno: 18. 2.



Umíte si představit léto bez houbovky? Bez té vůně lesa na talíři? A co teprve potom ochutnat Houbovec?


2 kg brambor

20 dkg másla

sůl

1/3 l mléka

pepř

2 vejce

6 - 10 hříbků nebo jiných hub

zelená petržel


Mladé čerstvé houby se omyjí, nakrájí a dusí na másle se sekanou petrželí a pepřem. Brambory se oloupají a uvaří napůl - nedovaří. Voda se slije, brambory se nakrájejí na lístky. Pekáček se vymaže máslem a do něho se narovná vrstva brambor, vrstva dušených hub a postup se opakuje. Povrch tvoří vrstva brambor. V 1/3 l mléka se rozkvrdlají 2 vejce, osolí se a nalije na houbovec. Peče se v prudší troubě do červena.

1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše