Umíte si představit léto bez houbovky? Bez té vůně lesa na talíři? A co teprve potom ochutnat Houbovec?
Ingredience
2 kg brambor
20 dkg másla
sůl
1/3 l mléka
pepř
2 vejce
6 - 10 hříbků nebo jiných hub
zelená petržel
Příprava
Mladé čerstvé houby se omyjí, nakrájí a dusí na másle se sekanou petrželí a pepřem. Brambory se oloupají a uvaří napůl - nedovaří. Voda se slije, brambory se nakrájejí na lístky. Pekáček se vymaže máslem a do něho se narovná vrstva brambor, vrstva dušených hub a postup se opakuje. Povrch tvoří vrstva brambor. V 1/3 l mléka se rozkvrdlají 2 vejce, osolí se a nalije na houbovec. Peče se v prudší troubě do červena.
Příloha
Chléb
Původní receptura
Snadné
Samostatné jídlo
Comentarios