Toč

Aktualizováno: 18. 2.




Stává se to. Přeženete množství vařených brambor nebo dokonce bramborové kaše. Nezoufejte! Je to dobrá příležitost připravit rychle další a vynikající chodské jídlo, které budete jíst přímo z pekáče!


1 l mléka

6 velkých brambor

1 kg hrubé mouky

2 vejce

50 g kvasnic

česnek, sůl


Brambory osolíme a nastrouháme. Před upotřebením je dáme do čisté utěrky nebo plátěného sáčku a dobře vymačkáme. Z mléka, kvasnic a trochy mouky uděláme kvásek. Ke kynutému kvásku přidáme nastrouhané brambory, mouku, přidáme mléko a vajíčka. Dochutíme česnekem utřeným se solí. Lijeme na sádlem vymazaný litinový pekáč. Necháme 1/2 hod. kynout. Dáme do velmi málo vyhřáté trouby, kterou během pečení silně vyhřejeme. Pečeme asi než se vytvoří zlatá kůrčička.

Při pečení se může dát na povrch těsta kousek sádla.

4 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše