
Aktualizováno: 18. 2.

Stává se to. Přeženete množství vařených brambor nebo dokonce bramborové kaše. Nezoufejte! Je to dobrá příležitost připravit rychle další a vynikající chodské jídlo, které budete jíst přímo z pekáče!
1 l mléka
6 velkých brambor
1 kg hrubé mouky
2 vejce
50 g kvasnic
česnek, sůl
Brambory osolíme a nastrouháme. Před upotřebením je dáme do čisté utěrky nebo plátěného sáčku a dobře vymačkáme. Z mléka, kvasnic a trochy mouky uděláme kvásek. Ke kynutému kvásku přidáme nastrouhané brambory, mouku, přidáme mléko a vajíčka. Dochutíme česnekem utřeným se solí. Lijeme na sádlem vymazaný litinový pekáč. Necháme 1/2 hod. kynout. Dáme do velmi málo vyhřáté trouby, kterou během pečení silně vyhřejeme. Pečeme asi než se vytvoří zlatá kůrčička.
Při pečení se může dát na povrch těsta kousek sádla.