top of page

Jelení guláš


Jelení guláš recept

Ze staročeské kuchyně.


 

Ingredience


1/2 kg jelení zvěřiny

1 cibule

1/2 lžičky sladké papriky

špetka kmínu

polévka

1 lžíce mouky

špetka majoránky

1 stroužek česneku

10 dkg slaniny

sůl


 

Příprava


Na slanině osmažíme do zlatova krájenou cibulku, přidáme k ní papriku, trochu kmínu a navrch vložíme na kostky nakrájenou a lehce osolenou zvěřinu od žeber, plecka a krku. Když zvěřinu trochu opečeme, podlijeme ji polévkou a dusíme ji pod pokličkou do měkka. Šťávu necháme dosti vysmahnout, pak ji zaprášíme moukou, přidáme ještě špetku majoránky a utřeného česneku, znovu podlijeme a povaříme.


 

Příloha


Podáváme s bramborem.


 



Guláš můžeme ozdobit čerstvě natrhanou kopřivou.




 

Myslivecké recepty

Původní receptura


Zvěřina recepty

Zvěřina musí projít povinnou veterinární kontrolou a také mít doklad původu



Recepty Český les

Dusíme ji pod pokličkou do měkka



 

Jelení guláš recept recept
 

13 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Commentaires


bottom of page