top of page

Jemný chalupářský boršč


Jemný chalupářský boršč recept
Jemný chalupářský boršč

(Pro 6 osob)


 

Ingredience


Kyselá smetana,

Lžička mouky

Tři žloutky

Voda

Kousek masa

Sůl


 

Příprava


Slaninu, moravské maso a klobásu pokrájíme na kostičky. Kořenovou zeleninu a brambory očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli, pórky a rajčata nakrájíme na kolečka a petrželovou nať usekáme nadrobno. Česnek rozetřeme se solí. Do velkého hrnce dáme rozškvařit slaninu a na ni osmahneme cibuli a rozetřený česnek, přelijeme vodou a přidáme klobásu, moravské uzené, červenou řepu (bez nálevu), brambory s ostatní zeleninou a koření. Petrželovou nať a bujónovou kostku zatím ponecháme stranou. Polévku vaříme až do úplného změknutí všech surovin. Pak ji dochutíme petrželovou natí a bujónem a ještě krátce povaříme. Podáváme horké v hlubokých keramických miskách nebo talířích.


 

Příloha


Teplé chlebové topinky


 

Recepty Chodsko

Klasická receptura



Chodské recepty

Snadné



Tradiční chodská jídla

Vaříme až do úplného změknutí všech surovin

6 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

留言


bottom of page