(Pro 6 osob)
Ingredience
Kyselá smetana,
Lžička mouky
Tři žloutky
Voda
Kousek masa
Sůl
Příprava
Slaninu, moravské maso a klobásu pokrájíme na kostičky. Kořenovou zeleninu a brambory očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli, pórky a rajčata nakrájíme na kolečka a petrželovou nať usekáme nadrobno. Česnek rozetřeme se solí. Do velkého hrnce dáme rozškvařit slaninu a na ni osmahneme cibuli a rozetřený česnek, přelijeme vodou a přidáme klobásu, moravské uzené, červenou řepu (bez nálevu), brambory s ostatní zeleninou a koření. Petrželovou nať a bujónovou kostku zatím ponecháme stranou. Polévku vaříme až do úplného změknutí všech surovin. Pak ji dochutíme petrželovou natí a bujónem a ještě krátce povaříme. Podáváme horké v hlubokých keramických miskách nebo talířích.
Příloha
Teplé chlebové topinky
Klasická receptura
Snadné
Vaříme až do úplného změknutí všech surovin
留言