top of page

Koroptve à la béarnaise


Koroptve à la béarnaise recept
Koroptve à la béarnaise

V Čechách převzato z francouzské kuchyně.


 

Ingredience


1 pár koroptví

sůl

1/2 stroužku česneku

4 lžíce oleje

hovězí polévka

sklenka bílého vina

2 lžíce rajčatového protlaku

špetka pepře


 

Příprava


Čisté oškubané a vykuchané koroptve vytřeme vlhkou utěrkou a potřeme je česnekem rozetřeným se solí. Takto připravené položíme na kastrol, polijeme olejem a upečeme po obou stranách do červena. Upečené zalijeme hovězí polévkou, skleničkou bílého vína, přidáme rajčatový protlak, špetku soli, pepře a dusíme asi 20 minut. Měkké koroptve rozkrájíme na 4 díly, urovnáme na mísu a polijeme procezenou šťávou.


 

Příloha


Opečené brambory


 

Zámecké recepty

Původní receptura


Recepty ze zámku

Zvěřina musí projít povinnou veterinární kontrolou a také mít doklad původu


Recepty šlechta

Dusíme asi 20 minut

1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page