V Čechách převzato z francouzské kuchyně.
Ingredience
1 pár koroptví
sůl
1/2 stroužku česneku
4 lžíce oleje
hovězí polévka
sklenka bílého vina
2 lžíce rajčatového protlaku
špetka pepře
Příprava
Čisté oškubané a vykuchané koroptve vytřeme vlhkou utěrkou a potřeme je česnekem rozetřeným se solí. Takto připravené položíme na kastrol, polijeme olejem a upečeme po obou stranách do červena. Upečené zalijeme hovězí polévkou, skleničkou bílého vína, přidáme rajčatový protlak, špetku soli, pepře a dusíme asi 20 minut. Měkké koroptve rozkrájíme na 4 díly, urovnáme na mísu a polijeme procezenou šťávou.
Příloha
Opečené brambory
Původní receptura
Zvěřina musí projít povinnou veterinární kontrolou a také mít doklad původu
Dusíme asi 20 minut
Kommentarer