top of page

Masopustní sekaná pečeně


Masopustní sekaná pečeně recept
Masopustní sekaná pečeně

Masopustní úterý.


 

Ingredience



250g telecího masa

200g libového vepřového masa

200g uzeného bůčku

150g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)

1 menší cibule

6 žemlí

5 vajec

sůl

3 stroužky česneku

špetka muškátového oříšku

lžíce jemně nasekaných mladých kopřiv nebo petrželky

tuk na vymaštění pekáče


 

Příprava


Maso v osolené vodě s kořenovou zeleninou a cibulí uvaříme doměkka. Žemle rozřízneme na čtvrtky a namočíme do studeného vývaru z masa. Maso nadrobno rozsekáme, přidáme vyždímané žemle, vejce, prolisovaný česnek, kopřivy nebo petrželku, koření a důkladně prohněteme. Směs vytvarujeme do velké šišky a pečeme při 200 °C asi 30 minut.



 

Příloha


Podáváme s vařeným bramborem a zelím nebo s chlebem.


 

Recepty Chodsko

Klasická receptura


Chodské recepty

Snadné


Tradiční chodská jídla

Pečeme při 200 °C asi 30 minut



 

1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page