top of page

Masopustní slanina


Masopustní slanina recept
Masopustní slanina

Poctivá slanina.


 

Ingredience



syrové hřbetní sádlo i s kůží

sůl

česnek dle chuti


 

Příprava


Syrové hřbetní sádlo včetně kůže nařežeme na šrůtky přibližného rozměru 12x20cm. Po celém povrchu pečlivě vetřeme sůl a česnek. Jednotlivé díly nasolíme při použití 0,5kg soli na 10kg sádla. Šrůtky slaniny vyskládáme do nádoby a jednotlivé kusy prokládáme hrubou solí. Takto uložené necháme uležet 3 až 5 týdnů při teplotě 0 °C. Před uzením namočíme sádlo na 5 minut do vlažné vody, zaháčkujeme, pověsíme na tyč a necháme v teple oschnout. Udírnu dobře vytopíme a oschlé sádlo vyhřáté na pokojovou teplotu zvolna udíme nepříliš horkým kouřem 6 až 8 hodin. Nejvhodnější je použít k topení švestková polínka a bukové piliny.


 

Příloha


Chléb.


 


Nejvhodnější je použít k topení švestková polínka a bukové piliny.



 

Recepty Chodsko

Původní receptura


Chodské recepty

Náročné na čas


Tradiční chodská jídla

Zvolna udíme nepříliš horkým kouřem 6 až 8 hodin



 

7 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Kommentare


bottom of page