Mufloní zvěřina.
Ingredience
1 kg mufloní zvěřiny
sůl
2 cibule
2 okurky
10 dkg slaniny
lžíce hořčice
10 dkg másla
1 lžíce mouky
Příprava
Z odleželé zvěřiny nakrájíme plátky, naklepeme, osolíme a necháme chvilku odležet. Mezitím připravíme nádivku: nakrájíme cibuli na kostky, okurky a slaninu. Připravené plátky pomažeme hořčicí a přidáme na každý plátek lžíci nádivky. Každý plátek zabalíme, ovážeme nití, vložíme na osmaženou cibulku a dusíme pod poklicí. Když zvěřina změkne, vyndáme ji, šťávu zaprášíme moukou, odstraníme nitě a pak závitky vložíme zpět do šťávy, kde je necháme chvíli ohřát.
Příloha
Rýže
Původní receptura
Zvěřina musí projít povinnou veterinární kontrolou a také mít doklad původu
Dusíme pod poklicí
Comments