top of page

Ořechové rohlíčky


Ořechové rohlíčky

Tradiční vánoční cukroví.



Ingredience



500 g moučkového cukru

200 g hladké mouky

250 g mletých ořechů

250 g rostlinného tuku

1 lžíce vody



Příprava


Z mouky, moučkového cukru, nastrouhaného tuku, mletých ořechů a vody zpracujeme těsto a necháme ho v chladnu nejméně hodinu odpočinout. Potom z něj odkrajujeme malé kousky, které vmáčkneme do suchých formiček ve tvaru rohlíčků (nedáváme plné formičky, protože během pečení se objem těsta zvětší). Pečeme v mírně vyhřáté troubě. Pečivo z formiček vyklopíme ještě teplé. Konce upečených a vychladlých rohlíčků můžeme namáčet v čokoládové polevě.




Příloha


Káva nebo čaj.



Recepty Chodsko

Klasická receptura



Chodské recepty

Náročnější



Tradiční chodská jídla

Pečeme v mírně vyhřáté troubě




Ořechové rohlíčky

Ořechové rohlíčky





Commentaires


bottom of page