top of page

Ofaknédl


Ofaknédl recept
Ofaknédl

Chodsko


 

Ingredience



500 g hrubé mouky

2 žloutky

300 ml mléka

sůl

2 žemle

sádlo na pekáč


 

Příprava


Do mouky se špetkou soli přiléváme postupně mléko rozmíchané se žloutky a vypracováváme tak dlouho, až je těsto lesklé, hladké a tvoří se na něm puchýře. Vmícháme žemle rozkrájené na kostičky a necháme chvíli odpočinout. Potom na pomoučeném vále lehce rukama rozválíme a rozdělíme na stejně velké kousky. Každý zakulatíme jako malou buchtičku, klademe do vymazaného pekáčku a v předehřáté troubě upečeme.


 

Příloha


Smažená cibulka na ozdobu.


 

Recepty Chodsko

Původní receptura


Chodské recepty

Snadné


Tradiční chodská jídla

Pečeme v předehřáté troubě

5 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page