Omáčka z mrkve (Zahořany, Chrastavice)

Aktualizováno: 18. 2.



My Chodové omáčky milujeme. Vymysleli jsme si k nim spoustu příloh, k některým nepotřebujeme ani maso. Omáčky mají rádi děti, pořádní chlapi i křehké slečny. Vy taky?


1 kg mrkve

1 cibule

tuk

1/4l hovězího vývaru

8 lžic kyselé smetany

a 2 lžíce hladké mouky na kvásek


Na tuku usmažíme cibulku do růžova a přidáme mrkev nakrájenou na kolečka. Zpočátku jí dusíme ve vlastní šťávě, pak přilijeme hovězí vývar. Když je mrkev měkká, zalijeme jí kváskem ze smetany a mouky. Do hotové omáčky můžeme nakrájet kousky vařeného vepřového kolena. Podáváme s vdolky. Dříve se omáčka jedla bez masa.

1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše