My Chodové omáčky milujeme. Vymysleli jsme si k nim spoustu příloh, k některým nepotřebujeme ani maso. Omáčky mají rádi děti, pořádní chlapi i křehké slečny. Vy taky?
Ingredience
1 kg mrkve
1 cibule
tuk
1/4l hovězího vývaru
8 lžic kyselé smetany
a 2 lžíce hladké mouky na kvásek
Příprava
Na tuku usmažíme cibulku do růžova a přidáme mrkev nakrájenou na kolečka. Zpočátku jí dusíme ve vlastní šťávě, pak přilijeme hovězí vývar. Když je mrkev měkká, zalijeme jí kváskem ze smetany a mouky. Do hotové omáčky můžeme nakrájet kousky vařeného vepřového kolena. Podáváme s vdolky. Dříve se omáčka jedla bez masa.
Příloha
Chléb
Původní receptura
Snadné
Dobrou chuť!
Comments