top of page

Ovocné knedlíky z krupicového těsta


Ovocné knedlíky z krupicového těsta recept
Ovocné knedlíky z krupicového těsta

Chutná receptura.


 

Ingredience


5 dl mléka

120-130 g krupice

1 vejce

80 hrubé mouky

50 g tvrdého tvarohu

40 másla nebo rostlinného másla

40 g moučkového vého cukru

sůl

ovoce - např. Jahody, švestky, meruňky apod.


 

Příprava


Z mléka a krupice uvaříme hustou krupicovo. kaši a necháme vychladnout. Přendáme na pomouč něný vál, přidáme vejce, špetku soli a podle potřeby hrubou mouku. Zpracujeme nepříliš tuhé těsto rozdělíme na stejně velké dílky. Každý dlaní vozmáčkneme a poklademe ovocem. Knedlíky dobře uzavřeme, zakulatíme a v mírně osolené vodě asi 10 minut vaříme. Uvařené knedlíky opatrná vyjmeme, necháme v cedníku okapat a každý vidlič.kou propíchneme, aby vyšla pára. Na talířích sypeme strouhaným tvarohem, cukrem a mastím máslem nebo rostlinným máslem.


Sladké ovocné knedlíky obsahují jen malí množství bílkovin. Jejich obsah zvyšuje přídavek tvarohu.


1 porce = 3 545 kJ (847 kcal)


 

Příloha


Samostatné jídlo


 

Recepty Chodsko

Klasická receptura


Chodské recepty

Snadné


Tradiční chodská jídla

Vaříme v mírně osolené vodě asi 10 minut

40 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page