top of page

Pečený čaj


Pečený čaj

Velice chutnou, zdravou a hlavně 100% ovocnou chuť v každém doušku si můžete dopřát, když si připravíte domácí pečený čaj.


 

Ingredience


Suroviny (4 osoby):


2 kg hrušek (nebo jablek, můžete i zkombinovat)

13 dkg čerstvého zázvoru

17 dkg cukru krupice

půl velké sklenice medu

2 dl rumu, dužina ze dvou citronů

hřebíček

dvě tyčinky skořice

vyvařené skleničky s víčky na uskladnění hotového čaje


 

Příprava


  1. Hrušky oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na kostičky, zázvor oloupejte a nastrouhejte nahrubo. V misce smíchejte s cukrem, medem, kořením a rumem a přemístěte vše na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 185 stupňů po dobu cca 50 minut.


  2. Z upečeného čaje vyjměte hřebíček i skořici a ještě horkou směsí plňte vyvařené skleničky otřené čistým lihem. Zavíčkované sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.



Podávání


Do 200ml hrnku dejte 2 lžičky čaje a zalijte horkou vodou. Dle chuti můžete přidat čerstvou citronovou šťávu.





 

Příloha


Vánoční cukroví.


 







Pečený čaj ve skleničkách může být milým dárkem pro vaše blízké. Dejte na sklenici s víčkem stylové plátýnko a převázejte ozdobným provázkem. Vykouzlíte milý a nenákladný dárek. Pokaždé, když pak půjdete na návštěvu, gratulovat k narozeninám, nebo budete chtít potěšit jen tak kolegyni v práci, sáhnete do zásob a vylovíte dárek, který potěší.


 

Recepty Chodsko

Klasická receptura



Chodské recepty

Snadné



Tradiční chodská jídla

Pečeme v troubě předehřáté na 185 stupňů po dobu cca 50 minut





0 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Úly nepečené

Comments


bottom of page