Chutnají skvěle čersvě ulovené!
Ingredience
3 pstruzi
200 g hřibů pravých nebo holubinek
50 g oleje
1 větší cibule
1 díl bílého přírodního vína
50 g másla, půlka citrónu
kmín
zelená petržel
sůl
Příprava
Pstruhy očistíme, opláchneme a do břišní dutiny vložíme osminku v horké vodě dobře omytého citrónu bez jadérek a snítku zelené petrželky. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na pánvi s olejem a pak zvolna pstruhy v troubě upečeme. Před dopečením přelijeme ryby vínem. přidáme očištěné, na plátky nakrájené a na polovině másla se solí a kmínem podušené hříbky. Pstruhy zvolna dopečeme. Do šťávy z pečených pstruhů přidáme pro zjemnění zbytek másla.
Příloha
Podáváme s vařenými brambory sypanými drobně usekanou zelenou petrželí.
Klasická receptura
Snadné
Před dopečením přelijeme ryby vínem
Comments