top of page

Pstruzi na a hřibech

Aktualizováno: 8. 6. 2024


Pstruzi na a hřibech recept
Pstruzi na a hřibech

Chutnají skvěle čersvě ulovené!



Ingredience



3 pstruzi

200 g hřibů pravých nebo holubinek

50 g oleje

1 větší cibule

1 díl bílého přírodního vína

50 g másla, půlka citrónu

kmín

zelená petržel

sůl



Příprava


Pstruhy očistíme, opláchneme a do břišní dutiny vložíme osminku v horké vodě dobře omytého citrónu bez jadérek a snítku zelené petrželky. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na pánvi s olejem a pak zvolna pstruhy v troubě upečeme. Před dopečením přelijeme ryby vínem. přidáme očištěné, na plátky nakrájené a na polovině másla se solí a kmínem podušené hříbky. Pstruhy zvolna dopečeme. Do šťávy z pečených pstruhů přidáme pro zjemnění zbytek másla.



Příloha


Podáváme s vařenými brambory sypanými drobně usekanou zelenou petrželí.



Recepty Chodsko

Klasická receptura



Chodské recepty

Snadné



Tradiční chodská jídla

Před dopečením přelijeme ryby vínem




Pstruzi na a hřibech recept
Pstruzi na a hřibech

Comentarios


bottom of page