
Sušenky k namáčení. Prastarý recept na cantuccini pochází z Toskánska, pravděpodobně z rodinného receptáře rodiny Medicejů. Sušenky neobsahují žádný tuk, takže nepodléhají zkáze tak rychle jako jiné druhy. Skvěle se hodí k namáčení do dezertního vína či kávy nebo jako doplněk k dezertům. Vyzkoušejte je třeba v kombinaci se šampaňským krémem.
Ingredience
Suroviny (6 osob):
2 vejce
250 g cukru krupice
125 g loupaných mandlí
125 g neloupaných mandlí
125 g lískových oříšků
250 g hladké mouky
½ prášku do pečiva, citronová kůra
Příprava
Vejce vyšlehejte s cukrem a citronovou kůrou, přidejte nahrubo nasekané mandle a ořechy, kypřící prášek a prosetou mouku. Ze směsi vypracujte těsto, na plechu vyloženém pečicím papírem vytvořte z těsta dva stejné válečky, které potřete rozšlehaným vejcem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 min. Ještě za tepla nakrájejte na stejně široké proužky a nechte vychladnout.


Příloha
Káva, čaj nebo šampaňský krém.

Klasická receptura

Náročnější

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 min.


Sušenky cantuccini – italské mandlové pečivo
Comments