top of page

Sušenky cantuccini – italské mandlové pečivo


Sušenky cantuccini – italské mandlové pečivo

Sušenky k namáčení. Prastarý recept na cantuccini pochází z Toskánska, pravděpodobně z rodinného receptáře rodiny Medicejů. Sušenky neobsahují žádný tuk, takže nepodléhají zkáze tak rychle jako jiné druhy. Skvěle se hodí k namáčení do dezertního vína či kávy nebo jako doplněk k dezertům. Vyzkoušejte je třeba v kombinaci se šampaňským krémem.


 

Ingredience



Suroviny (6 osob):


2 vejce

250 g cukru krupice

125 g loupaných mandlí

125 g neloupaných mandlí

125 g lískových oříšků

250 g hladké mouky

½ prášku do pečiva, citronová kůra


 

Příprava


Vejce vyšlehejte s cukrem a citronovou kůrou, přidejte nahrubo nasekané mandle a ořechy, kypřící prášek a prosetou mouku. Ze směsi vypracujte těsto, na plechu vyloženém pečicím papírem vytvořte z těsta dva stejné válečky, které potřete rozšlehaným vejcem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 min. Ještě za tepla nakrájejte na stejně široké proužky a nechte vychladnout.



Sušenky cantuccini – italské mandlové pečivo

 

Sušenky cantuccini – italské mandlové pečivo


Příloha


Káva, čaj nebo šampaňský krém.


 

Recepty Chodsko

Klasická receptura



Chodské recepty

Náročnější



Tradiční chodská jídla

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 min.



 

Sušenky cantuccini – italské mandlové pečivo

 

Sušenky cantuccini – italské mandlové pečivo

Sušenky cantuccini – italské mandlové pečivo

 



Comments


bottom of page