top of page

Zajíc na smetaně


Zajíc na smetaně recept
Zajíc na smetaně

Ze staročeské kuchyně.


 

Ingredience


1 zaječí zadek

15 dkg slaniny

15 dkg kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)

1 cibule, koření

15 zrnek pepře

5 zrnek nového koření

1 bobkový list

špetka tymiánu

proužek citrónové kůry

lžíce octa

1/2 l kyselé smetany

1 až 2 lžíce mouky

2 lžíce bílého vína

sůl


 

Příprava


Odblaněný, osolený zadek ze zajíce protáhneme hustě slaninou. Na pekáči osmažíme do červena na másle a slanině na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, celý pepř, nové koření, kousek tymiánu, bobkový list, malý kousek citrónové kůry a nakonec přidáme trochu octa. Na to vložíme připravený zaječí zadek, který za stálého podlévání upečeme po obou stranách do červena. Měkkou zvěřinu rozkrájíme, srovnáme na mísu a trochu polijeme omáčkou. Omáčku zahustíme kyselou smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku, za stálého míchání povaříme a propasírujeme i se zeleninou. Do omáčky můžeme též přidat bílé víno a podle chuti citrónovou šťávu. Zbytek omáčky podáváme v omáčníku.


 

Příloha


Houskový knedlík.


 

Myslivecké recepty

Původní receptura


Zvěřina recepty

Zvěřina musí projít povinnou veterinární kontrolou a také mít doklad původu



Recepty Český les

Omáčku zahustíme kyselou smetanou



 

Zajíc na smetaně recept
Zajíc na smetaně

119 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Úly nepečené

Comments


bottom of page