top of page

Zajíc na smetaně


Zajíc na smetaně recept
Zajíc na smetaně

Ze staročeské kuchyně.


 

Ingredience


1 zaječí zadek

15 dkg slaniny

15 dkg kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)

1 cibule, koření

15 zrnek pepře

5 zrnek nového koření

1 bobkový list

špetka tymiánu

proužek citrónové kůry

lžíce octa

1/2 l kyselé smetany

1 až 2 lžíce mouky

2 lžíce bílého vína

sůl


 

Příprava


Odblaněný, osolený zadek ze zajíce protáhneme hustě slaninou. Na pekáči osmažíme do červena na másle a slanině na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, celý pepř, nové koření, kousek tymiánu, bobkový list, malý kousek citrónové kůry a nakonec přidáme trochu octa. Na to vložíme připravený zaječí zadek, který za stálého podlévání upečeme po obou stranách do červena. Měkkou zvěřinu rozkrájíme, srovnáme na mísu a trochu polijeme omáčkou. Omáčku zahustíme kyselou smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku, za stálého míchání povaříme a propasírujeme i se zeleninou. Do omáčky můžeme též přidat bílé víno a podle chuti citrónovou šťávu. Zbytek omáčky podáváme v omáčníku.


 

Příloha


Houskový knedlík.


 

Myslivecké recepty

Původní receptura


Zvěřina recepty

Zvěřina musí projít povinnou veterinární kontrolou a také mít doklad původu


Recepty Český les

Omáčku zahustíme kyselou smetanou



 

Zajíc na smetaně recept
Zajíc na smetaně

0 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page