top of page

Zámecké kremrole


Zámecké kremrole recept
Zámecké kremrole

Ingredience uzpůsobené na dnešní dobu.


 

Ingredience



Náplň kremrole:


Bílkový sníh k plnění, vařený ve vodní lázni


4 bílky

200 g nejemnějšího pískového cukru


Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme po částech cukr a kotlík postavíme do horké vodní lázně. Šleháme do zhoustnutí, pak vyjmeme z vody a šleháme do vychladnutí.


Žloutkový krém k plnění


1/2 I mléka

50 g škrobové moučky

2-3 žloutky

150-200 g cukru

kávová lžička vanilkového cukru


Všechnu přípravu smícháme za studena, přistavíme na oheň ve vodní lázni a za stálého kvedlání nebo šlehání metlou svaříme do husta. Krém můžeme nakypřit přidáním 1/8 l šlehané smetany nebo sněhem z 1 bílku. Oboje zašleháváme do krému vlahého, nikoli horkého.


 

Příprava


Z lístkového těsta vyválíme obdélník o šířce asi 15 cm. Obdélník rozdělíme rádýlkem v pruhy asi 3 cm široké. Pruhy natáčíme na formičky tak, že začátek pruhu položíme a přitiskneme na užší konec trubičky, kterou k sobě otáčíme a těsto navinujeme. Těsto nesmíme při natáčení natahovat ani napínat. Pruhy navinujeme tak, aby kraje šly trochu přes sebe. Konec těsta zase přitiskneme a tímto koncem položíme trubičku na plech, aby se trubičky při pečeni nerozvinovaly. Trubičky potíráme vejcem, ale jen na povrchu, ne okraje. Po upečení je opatrně sundáme lehkým vykroucením. Trubičky plníme šlehačkou nebo bílkovým sněhem, který připravíme ze 4 bílků, 200 g cukru. Z tohoto množství uděláme 32 větších trubiček.


 

Příloha


Káva nebo čaj.


 


Doporučujeme zakoupit trubičky na kremrole 11,5cm (cukrářské nerezové trubičky), které mají kónický tvar pro snadnější snímání upečených trubiček.



 

Zámecké recepty

Původní receptura


Recepty ze zámku

Středně náročné


Recepty šlechta

Opatrné pečení



 

Zámecké kremrole recept
Zámecké kremrole

 


15 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page