top of page

Omáčka pomerančová


Omáčka pomerančová recept
Omáčka pomerančová

Myslivecká omáčka. Při přípravě omáček nutno postupoviat opatrně, aby se jimi nesetřela vlastní chuť a vůně zvěřiny. Vhodná omáčka naopak zvýší chutnost i poživatelnost jinak poměrně suché zvěřiy. To platí především o omáčkách kořeněných a pikantních.


 

Ingredience


1/4 I vody

5 dkg kostkového cukru

1 pomeranč

1/2 citrónu

8 dkg zavařeniny

1/8 l červeného vína

z 1 citrónu a pomeranče šťáva

1/2 kávové lžičky koňaku


 

Příprava


Kostky cukru třeme o pomorančovou kůru tak dlouho, až všechny strany cukru zežloutnou. Pak dáme cukr do čisté nádoby, polijeme vodou a povaříme 3 minuty. Z jiného pomeranče a citrónu ořežeme kůru bez bílé dužiny, v cukrovém roztoku povaříme 5 minut a vyndáme. Do cukrového roztoku přidáme lisovanou rybízovou, malinovou nebo brusinkovou zavařeninu, červené sladké víno, pomerančovou a citrónovou štávu a 5 minut vaříme. Omáčku procedíme do omáčníku, přidámo do ní koňak a povaříme.


 

Příloha


Podávámáme ji k srnčímu hřbetu apod.


 

Myslivecké recepty

Původní receptura


Zvěřina recepty

Omáčku procedíme do omáčníku


Recepty Český les

Přidat koňak




3 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page