top of page

Báč


Báč recept
Báč

Krásně voňaví s překvapivým těstem. Zaručeně vám zachutná. Česnek je v Báči vyhledávanou ingrediencí, který zavoní a dodá mu typickou chuť.

 

Ingredience


1 kostka droždí cca 0,5 l vlažného mléka lžička cukru 3 lžičky soli 500 g hladké mouky 2 větší uvařené a na jemno nastrouhané nebo propasírované brambory 1 vejce 5 lžic oleje nebo rozpuštěného másla nebo sádla majoránka 5 - 6 stroužků čerstvě utřeného česneku


 

Příprava


V míse rozmělníme kostku droždí s cukrem a přilijeme vlažné mléko. Jakmile kvásek vzejde, přidáme sůl, vejce, tuk, brambory a česnek, dobře promícháme a postupně přidáváme hladkou mouku, aby vzniklo těsto o trochu hustší než těsto na lívance. Nakonec dochutíme majoránkou a těsto necháme na teple kynout cca 1 hodinu. Během kynutí jednou promícháme. Pak těsto vylijeme na plech vymazaný sádlem čí olejem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Během pečení 2x pomažeme rozpuštěným sádlem či olejem.


 

Příloha


Samostatné jídlo


 

Recepty Chodsko

Původní receptura



Chodské recepty

Snadné



Tradiční chodská jídla

Pečení do zlatova

64 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page