
Krásně voňaví s překvapivým těstem. Zaručeně vám zachutná. Česnek je v Báči vyhledávanou ingrediencí, který zavoní a dodá mu typickou chuť.
Ingredience
1 kostka droždí cca 0,5 l vlažného mléka lžička cukru 3 lžičky soli 500 g hladké mouky 2 větší uvařené a na jemno nastrouhané nebo propasírované brambory 1 vejce 5 lžic oleje nebo rozpuštěného másla nebo sádla majoránka 5 - 6 stroužků čerstvě utřeného česneku
Příprava
V míse rozmělníme kostku droždí s cukrem a přilijeme vlažné mléko. Jakmile kvásek vzejde, přidáme sůl, vejce, tuk, brambory a česnek, dobře promícháme a postupně přidáváme hladkou mouku, aby vzniklo těsto o trochu hustší než těsto na lívance. Nakonec dochutíme majoránkou a těsto necháme na teple kynout cca 1 hodinu. Během kynutí jednou promícháme. Pak těsto vylijeme na plech vymazaný sádlem čí olejem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Během pečení 2x pomažeme rozpuštěným sádlem či olejem.
Příloha
Samostatné jídlo

Původní receptura

Snadné

Pečení do zlatova
Comments