top of page

Bramborová polévka II. (Mrákov)

Aktualizováno: 8. 6. 2024


Bramborová polévka Chodsko recept
Bramborová polévka

Možná právě sprchlo a čerství vzduch se vám vrh do kuchyně. Teplou bramborovou polévku? Ano, přesně tu teď potřebuju.


Ingredience



2 I vody

30 dkg syrových brambor

Kořenová zelenina

2 dkg sušených hub

majoránka

sůl

jíška z hladké mouky na troše sádla

kmín

pepř

česnek



Příprava


Postup a množství surovin jsou shodné s předešlým receptem bramborová polévka I. , jen můžeme do polévky přidat přebrané a vyprané kroupy nebo krupky, které uvaříme ve vodě zvlášť. Pozor! Krupek i krup dáváme méně, vařením nabydou. Spolu s kroupami můžeme do polévky přidat drobně nakrájenou a na tuku osmaženou cibulku. Jíšku můžeme vynechat.



Příloha


Chleba



Recepty Chodsko

Původní receptura


Chodské recepty

Snadné



Tradiční chodská jídla

Jíšku při vaření můžeme vynechat

Komentáře


bottom of page