top of page

Chlupaté knedlíky I.


Chlupaté knedlíky recept
Chlupaté knedlíky

„Hromši, teé chlupatyj knedlík jako baborskyj šindelák" (v německých vesnicích bývaly na střechách domů místo hřebů šindeláků veliké kameny). Sytá večeře, ke které vám bude chutnat zejména pivo.

 

Ingredience



1 středně velký brambor na 1 rohlík

může se přidat 1 vajíčko

sůl


 

Příprava


Syrové brambory rozstrouháme, přidáme příslušný počet rohlíků nakrájených na kostičky a vše dobře promícháme. Z těsta tvoříme v dlani koule, které zaváříme do vařící vody a vaříme 20-25 minut.


 

Příloha


Zelí, knedlíky se nejlépe hodí jako příloha ke guláši.


 

Recepty Chodsko

Původní receptura



Chodské recepty

Snadné



Tradiční chodská jídla

Koule vaříme 20-25 minut

13 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page