top of page

Chlupaté knedlíky II. (Postřekov)

Aktualizováno: 8. 6. 2024


Chlupaté knedlíky recept
Chlupaté knedlíky

Na rozdíl od lehkých jídel jsou tyto hlavně syté. A nádherně chutnají.


Ingredience



1 kg syrových brambor

1/2 kg vařených brambor

25 dkg hrubé mouky

sůl



Příprava


Syrové brambory nastrouháme, dáme vykapat a vyklopíme na mísu. Přidáme vařené strouhané brambory, mouku, sůl a vypracujeme těsto. Vykrajujeme kousky, které rukou namočenou do studené vody zakulatíme a vhazujeme do vařící vody. Vaří se podle velikosti 20 - 30 minut. Pak se vyjmou, opláchnou rychle studenou vodou a dají na mísu. Podávají se k ,,máčedlu" (vypečenému tuku z vepřového masa) se zelím. Tato kombinace je v Postřekově velmi oblíbená.



Příloha


Zelí



Recepty Chodsko

Původní receptura


Chodské recepty

Snadné



Tradiční chodská jídla

Koule vaříme 20-30 minut

Comments


bottom of page