Každý sobotní nebo nedělní oběd může být jiný a překvapivý. Nechte se inspirovat křenovou omáčkou.
Ingredience
0,5 kg hovězího masa 1 šálek smetany 1 lžíce octa polovina středně velkého křenu 1 cibule 1 svazek zeleniny na polévku strouhanka 2 zrnka pepře 1 bobkový list sůl, pepř
O, 75 | vody
Příprava
Do vařící vody dáme hovězí maso, očištěnou zeleninu, nahrubo nakrájenou cibuli, pepř, bobkový list a ocet a mírně vaříme asi 2 –3 hodiny. Na omáčku použijeme vývar z masa, po vaříme ho i 2 minuty, přidáme smetanu a vaříme další 2 - 3 minuty. Zahustíme strouhankou, aby omáčka získala krémovou konzistenci. Nakonec přidáme čerstvě nastrouhaný křen a povaříme na mírném ohni. Hovězí nakrájíme na plátky zhruba 2 cm silné a vložíme ho na 5 - 10 minut do omáčky. Dochutíme solí a pepřem. Čím déle se bude křen vařit, tím bude jemnější.
Příloha
Jako příloha se hodí brambory a zelenina, ale také knedlík.
Původní receptura
Snadné
Dobrou chuť!
Comments