top of page

Kočičí svatba (Kočičák)


 Kočičí svatba recept
Kočičí svatba (Kočičák)

Staročeský pokrm z hrachu a krup, podobný šouletu. Podával se samotný nebo s kysaným zelím, můžeme také zvolit jako zajímavou přílohu ke klobáse či pečenému masu.


 

Ingredience


300 g hrachu

150 g krup

100 g slaniny

4 stroužky česneku

2 cibule

majoránka

sádlo

pepř

sůl


 

Příprava


Hrách namočíme nejlépe přes noc do vody. Druhý den ho uvaříme do měkka, slijeme a vodu necháme okapat. Kroupy propláchneme alespoň dvakrát až třikrát a uvaříme do měkka. Scedíme, propláchneme v sítku a necháme okapat. Na sádle osmahneme do zlatova cibuli a rozškvaříme slaninu. Přidáme uvařený hrách a kroupy, důkladně promícháme, ochutíme majoránkou utřeným česnekem, pepřem, solí a pokrm necháme chvili prohřát.



 

Příloha


Ke klobáse či pečenému masu.


 

Recepty Chodsko

Tradiční receptura


Chodské recepty

Snadné


Tradiční chodská jídla

Hrách namočíme nejlépe přes noc do vody

1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page