top of page

Kočičí svatba (Kočičák)


 Kočičí svatba recept
Kočičí svatba (Kočičák)

Staročeský pokrm z hrachu a krup, podobný šouletu. Podával se samotný nebo s kysaným zelím, můžeme také zvolit jako zajímavou přílohu ke klobáse či pečenému masu.


 

Ingredience


300 g hrachu

150 g krup

100 g slaniny

4 stroužky česneku

2 cibule

majoránka

sádlo

pepř

sůl


 

Příprava


Hrách namočíme nejlépe přes noc do vody. Druhý den ho uvaříme do měkka, slijeme a vodu necháme okapat. Kroupy propláchneme alespoň dvakrát až třikrát a uvaříme do měkka. Scedíme, propláchneme v sítku a necháme okapat. Na sádle osmahneme do zlatova cibuli a rozškvaříme slaninu. Přidáme uvařený hrách a kroupy, důkladně promícháme, ochutíme majoránkou utřeným česnekem, pepřem, solí a pokrm necháme chvíli prohřát.



 

Příloha


Ke klobáse či pečenému masu.


 

Recepty Chodsko

Tradiční receptura


Chodské recepty

Snadné



Tradiční chodská jídla

Hrách namočíme nejlépe přes noc do vody

18 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page