top of page

Kocmunda


Kocmunda recept
Kocmunda

Chodsko


 

Ingredience



1 kg syrových brambor

sůl

1 stroužek česneku

1 lžíce másla nebo rostlinného tuku

2 lžíce polohrubé mouky

250 ml vývaru z brambor

máslo nebo osmažená cibulka

mleté nové koření

sůl


 

Příprava


Oloupané a nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě společně s česnekem. Mezitím si připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem ze scezených brambor, rozšleháme, povaříme, přidáme k rozšťouchaným bramborám a dobře vymícháme v hladkou kaši. Dochutíme mletým novým kořením a podáváme maštěné máslem nebo osmahnutou cibulkou.


 

Příloha


Samostatné jídlo.


 

Recepty Chodsko

Původní receptura


Chodské recepty

Snadné


Tradiční chodská jídla

Brambory vaříme v osolené vodě společně s česnekem

9 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page