top of page

Kocmunda

Aktualizováno: 8. 6. 2024


Kocmunda recept
Kocmunda

Chodsko



Ingredience



1 kg syrových brambor

sůl

1 stroužek česneku

1 lžíce másla nebo rostlinného tuku

2 lžíce polohrubé mouky

250 ml vývaru z brambor

máslo nebo osmažená cibulka

mleté nové koření

sůl



Příprava


Oloupané a nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě společně s česnekem. Mezitím si připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem ze scezených brambor, rozšleháme, povaříme, přidáme k rozšťouchaným bramborám a dobře vymícháme v hladkou kaši. Dochutíme mletým novým kořením a podáváme maštěné máslem nebo osmahnutou cibulkou.



Příloha


Samostatné jídlo.



Recepty Chodsko

Původní receptura



Chodské recepty

Snadné



Tradiční chodská jídla

Brambory vaříme v osolené vodě společně s česnekem

Comentários


bottom of page