top of page

Lívance s jahodami


Lívance s jahodami recept
Lívance s jahodami

Klasická receptura.


 

Ingredience


150 g polohrubé mouky

1 až 1 1/2 dl mléka

1 vejce

10 g droždí

15 g cukru

sůl

250 g jahod

40 g cukru

3-4 lžíce smetany na šlehání

nebo neslazeného kondenzovaného mléka

vhodný olej nebo tuk na opékání lívanců


 

Příprava


Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí a necháme chvíli nakynout. Potom přidáme vejce, sůl, mouku a zbytek mléka. Můžeme okořenit trochou nezávadné strouhané citrónové kůry z dobře omytého citrónu. Necháme ještě na teplém místě vykynout a potom pomocí lžíce nebo malé sběračky lijeme těsto do vymaštěné pánve nebo lívanečníku a z obou stran opékáme. Jahody rozmačkáme s cukrem a promícháme se smetanou nebo s neslazeným kondenzovaným mlékem. Mažeme na upečené lívance. Lívance můžeme též potírat džemem nebo sypat cukrem se skořicí.


1 porce = 2 665 kJ (636 kcal)


 

Příloha


Připravíme-li lívance jako hlavní chod oběda, je vhodné dopinit je nějakou vydatnou polévkou, např. hrachovou nebo gulášovou.


 

Recepty Chodsko

Klasická receptura


Chodské recepty

Snadné


Tradiční chodská jídla

Můžeme okořenit trochou strouhané citrónové kůry

3 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page