top of page

Ofaknédl

Aktualizováno: 9. 6. 2024


Ofaknédl recept
Ofaknédl

Chodsko



Ingredience



500 g hrubé mouky

2 žloutky

300 ml mléka

sůl

2 žemle

sádlo na pekáč



Příprava


Do mouky se špetkou soli přiléváme postupně mléko rozmíchané se žloutky a vypracováváme tak dlouho, až je těsto lesklé, hladké a tvoří se na něm puchýře. Vmícháme žemle rozkrájené na kostičky a necháme chvíli odpočinout. Potom na pomoučeném vále lehce rukama rozválíme a rozdělíme na stejně velké kousky. Každý zakulatíme jako malou buchtičku, klademe do vymazaného pekáčku a v předehřáté troubě upečeme.



Příloha


Smažená cibulka na ozdobu.



Recepty Chodsko

Původní receptura



Chodské recepty

Snadné



Tradiční chodská jídla

Pečeme v předehřáté troubě

Komentáře


bottom of page