top of page

Šumavská bramboračka


Šumavská bramboračka recept
Šumavská bramboračka

Úplně nejlepší polévka do studených zimních dnů. Horká, sytá a strašně dobrá.

 

Ingredience



1 střední cibule 1 lžíce sádla 2 lžíce hladké mouky 1 střední mrkev váhově obdobný kousek celeru a 1 petržel 4 střední brambory 2 hrsti čerstvých nahrubo nakrájených nebo hrst sušených den předem do mléka či vody namočených hub sůl mletý černý pepř kmín majoránka česnek


 

Příprava


Na lžící sádla zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a zasmažíme tmavší jíšku. Tu rozředíme studenou vodou (popřípadě vývarem), přidáme na kostičky nakrájenou oloupanou kořenovou zeleninu, brambory, houby, sůl, kmín a vše doměkka povaříme. Na závěr ochutíme utřený česnekem a majoránkou.


 

Příloha


Na talíři zdobíme čerstvou petrželkou.


 

Recepty Chodsko

Původní receptura



Chodské recepty

Snadné



Tradiční chodská jídla

Jíšku ředíme studenou vodou

4 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page