top of page

Bábovka olejová mramorovaná


Bábovka olejová mramorovaná recept
Bábovka olejová mramorovaná

Skvělí a jednoduchý recept


 

Ingredience



400 g polohrubé mouky

2 dl oleje

2 dl mléka nebo vlažné vody

3-4 vejce

150g krupicového cukru

1 kypřící prášek

1-2 lžíce kakaa

lžíce rozinek

tuk a mouka na formu

vanilínový cukr na posypání


 

Příprava


Do mísy prosijeme mouku skypřícím práškem, přidáme cukr, olej, mléko, rozšlehané žloutky, očištěné rozinky a dobře rozmícháme. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků . Asi třetinu těsta oddělíme a obarvíme kakaem. Polovinu světlého těsta vlijeme do vymaštěné a vysypané formy, na ni dáme těsto obarvené kakaem a zakryjeme zbylým světlým těstem. Pečeme zvolna v předehřáté troubě. Upečenou bábovku vyklopíme a posypeme vanilínovým cukrem.


Tato varianta bábovky obsahuje pro naše tepny prospěšné nenasycené mastné kyseliny.

Celá bábovka = 17 465 kJ (4 172 kcal)


 

Příloha


Káva nebo čaj.


 

Recepty Chodsko

Původní receptura


Chodské recepty

Středně náročné


Tradiční chodská jídla

Pečeme zvolna v předehřáté troubě

5 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page