Tradiční bublanina.
Ingredience
3 vejce
130 g cukru
120 g rostlinného tuku
150 g polohrubé mouky
1/3 kypřícího prášku
vanilínový cukr na posypání
tuk a mouka na formu
500 g ovoce (třešně, višně, švestky, jahody, maliny apod.)
Příprava
Tuk s cukrem utřeme do pěny a postupně vmícháme žloutky. Přidáme mouku rozmíchanou s kypřícím práškem a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Vlijeme do vymaštěné a vysypané dortové formy a poklademe ovocem. Pečeme v předehřáté troubě. Upečenou vychladlou bublaninu posypeme vanilínovým cukrem. Nejvíce vitamínu C přidají tomuto pečivu jahody. Poměrně bohaté jsou však i maliny a ostružiny.
Celý moučník = 10 000 kJ (2 388 kcal)
Příloha
Káva nebo čaj.
Klasická receptura
Snadné
Pečeme v předehřáté troubě
Comments