top of page

Bublanina z třeného těsta


Bublanina z třeného těsta recept
Bublanina z třeného těsta

Tradiční bublanina.


 

Ingredience



3 vejce

130 g cukru

120 g rostlinného tuku

150 g polohrubé mouky

1/3 kypřícího prášku

vanilínový cukr na posypání

tuk a mouka na formu

500 g ovoce (třešně, višně, švestky, jahody, maliny apod.)


 

Příprava


Tuk s cukrem utřeme do pěny a postupně vmícháme žloutky. Přidáme mouku rozmíchanou s kypřícím práškem a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Vlijeme do vymaštěné a vysypané dortové formy a poklademe ovocem. Pečeme v předehřáté troubě. Upečenou vychladlou bublaninu posypeme vanilínovým cukrem. Nejvíce vitamínu C přidají tomuto pečivu jahody. Poměrně bohaté jsou však i maliny a ostružiny.


Celý moučník = 10 000 kJ (2 388 kcal)


 

Příloha


Káva nebo čaj.


 

Recepty Chodsko

Klasická receptura


Chodské recepty

Snadné


Tradiční chodská jídla

Pečeme v předehřáté troubě



 

Bublanina z třeného těsta recept
Bublanina z třeného těsta

5 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page